Zenobia

Zenobia er en helt speciel trio der siden 2007 på en særdeles smuk og meget personlig måde har fortolket den danske sang-, salme- og visetradition.
De tre midtjyske kvinder, sangerinden Louise Støjberg, harmonikaspilleren Mette Kathrine Jensen Stærk og pianisten Charlotte Støjberg, har fanget sit publikum ind gennem hundredvis af koncerter siden trioens start for 10 år siden. Trioens optrædender er tætte musikalske oplevelser med ikke mindst Louise Støjbergs engagerede og yderst nærværende optræden i fokus. Helheden kompletteres gennem fortællinger om sangene og ord til overvejelser over at leve et liv i nutiden. Aktualitet lige her og nu med et lydspor af gamle og nyere ord og toner.
De balancerer nemlig mellem fornyelse og bevarelse. Det betyder både ældre sange, nykomponerede melodier til ældre sange og helt nye sange. “Forskellen på tradition og museum er vel blandt andet at man også nogle gange skriver nye sange?”, som Louise Støjberg spørger med et smil.
En koncert med Zenobia er en stærk, intens, nærværende og dertil underholdende oplevelse, som i kirkerummet vil få de bedst mulige betingelser. Den føjer sig dermed på fineste vis ind i rækken af specielle musikalske øjeblikke på Godtfolks afsluttende kirkekoncerter. Næppe nogen vil gå upåvirket derfra.