Mike Whellans

Mike Whellans er bluesmand. Forestil jer ham som Jimmy Reed eller Little Walter omplantet fra Lake Michigan til kysten ved Loch Lomond. I mere end 50 år har han fornøjet og begejstret med sin musik, i begyndelsen også med folkemusikken fra sit skotske hjemland, men i stort set alle årene med sit hjertebarn, the blues. Han har med årene opnået en både legendarisk og ikonisk status.
Som et regulært one-man blues band udfolder han sig samtidig på el- eller akustisk guitar, mundharmonika, trommer/percussion og selvfølgelig vokalt. Med vokalt taler vi udover sangene også om indslag med hans helt særlige ”mouth percussion” som vi også kender fra hans britiske blueskollega, legendariske John Mayall.
De mange år i branchen har gjort ham suveræn på sine instrumenter, men derudover mener han noget med det han gør. For ham er blues ikke blot en musikalsk genre, men ligeså vel en følelse, en tilgang til musikken. Når han synger sine blå sange, mærker man smerte, tab og tungsind. Nok er manden hvid og skotsk, men han leverer alligevel på sin egen måde ”the real thing”.
Tro dog ikke at han bare synger folk ned i en mental kulkælder. Hans optrædender er samtidig stærkt underholdende. Se i den grad frem til en råt swingende og ganske speciel oplevelse med Mike Whellans one-man blues band.