Barquentine

”Shantyrock” kalder dette kun omkring halvandet år gamle Fanøband sin musik. Med øens århundreder gamle maritime kultur er det ganske naturligt at netop søens sange i seje opdaterede folkrock-udgaver er grundstammen i repertoiret.
Fanø har markeret sig på mange forskellige måder og ikke mindst i kraft af sine mange musikere indenfor stort set alle genrer og aldersgrupper. Derfor opstår der løbende nye musikalske konstellationer, og denne er absolut en af de mere interessante.
Med deres fyrige tilsætning af rock og moderne blues til de gamle sange er en koncert med Barquentine en energifyldt oplevelse hvor, som de selv siger, den eneste undskyldning for ikke at rocke med er to træben. Nordvestenvindens hidsige hylen i rigningen og duften af tjæret træværk og saltvand fornemmes når sejlene bugner, og skuden krængende skærer sig gennem søerne. Med vokal, elguitar, banjo, bas og trommer i tung forening sætter besætningen sejl til skummende nordhavsblues.
Lad skægget stå, find merskumspiben, fyld rom i glasset, puds træskoene og oplev Barquentine levere kraftfulde nutidige versioner af sange fra en svunden tid.
Vi er glade for at kunne præsentere dette herlige lokale band med en cafekoncert efter fredagens hovedkoncert i Nordby. Det er alligevel umuligt at sove lige efter Harmony Glen, så bliv derfor roligt hængende og nyd et par ekstra forfriskninger mens riggens toner suser i øregangene.