Natur og kultur

Fanø har sin egenart. En økultur hvor alt - luften, lyset, ja, livet - er noget anderledes. Fanø har sine naturoplevelser. Store vidder med lyngbeklædt hede. Klitlandskabet med de store bølger. Stranden med sin bredde, sit lys, sit hav og sine enestående kvaliteter i det hele taget. Vadehavet med tidevandet og sælerne der soler sig ved lavvande. Plantagen med sin skovlegeplads og sine vandrestier. Cykel- og vandrestier er der i øvrigt i rigt mål overalt.

Fanø har sine bymiljøer. Særegne, levende og velbevarede. Beboerne er bevidste om hvad de bor og lever i. Sønderho blev i 2011 kåret som Danmarks smukkeste landsby. Museer hvor billedkunsten vises frem. På Fanø er der mange kunstnere, og det har der været i utallige år. Museer hvor øens maritime historie åbenbarer sig. Fanø har i flere århundreder været knyttet til og levet af havet. Specielle butikker med lokale kvalitetsprodukter. Gode restauranter og cafeer med personlighed. Og selvfølgelig hvad beboerne kræver for at kunne leve et dagligt liv på øen.

Fanø har sine muligheder for at livet kan nydes året rundt og i al slags vejr. Det bliver det også. Hver årstid har sine kvaliteter og oplevelser. Godtfolk ligger på tærskelen til efteråret hvor lyngen blomstrer, hvor sommerens varme stadig har en vis magt, hvor de fleste tilbud stadig er åbne – og hvor musikken fylder hele øen.

Tag en tur rundt i herlighederne med en guide (se under workshops) og se det hele. Hør om det hele. Hør de gode historier.
Tag selv ud en tur og nyd roen og højden til himlen. Lej måske en cykel.
Tag et museumsbesøg og få æstetiske og historiske oplevelser.
Tag i det hele taget og nyd Fanø mens lyset er der. Når mørket falder på, er det musikken og dansen der skal nydes – måske indtil lyset kommer tilbage.
Tag til Fanø med forventninger, og tag hjem igen med indtryk og oplevelser. Fanø er meget mere end Godtfolk, men det vil være en passende anledning.

Senest ændret fredag, 15 August 2014 11:04
Mere i denne kategori: « Underskudssponsorer Workshops »